11 augustus, 2009

Over/ondernemen

Twee weken geleden fietsten wij een rondje langs de Kralingse Plas. Het was een heerlijke zondagmiddag. Overal brandden barbeques en zaten grote en kleine groepen langs de waterkant te genieten.

Wij stopten bij Taste (voorheen de afgebrande Boomhut). Ik schreef al eerder over deze prima brasserie die begin dit jaar werd gestart door het echtpaar Van Vliet: niet bepaald onbemiddeld. Ze doen in glazenwassen en vuilnisbakken.

Opvallend genoeg was het terras niet vol. Ik zat met mijn rug naar de brasserie toen de muziek startte. Van die typische jazzy-achtige, zwoele loungemuziek. Aardige cd dacht ik nog.

"Kijk een zangeres," merkte P. op. Ik draaide mij om en zag een lange slanke gedaante langs mijn stoel heupwiegen.
Het klonk goed. De zangeres stelde zich voor en deelde mee dat ze voortaan iedere zondag de boel zou komen opleuken.
Fietsende passanten probeerde ze naar 'binnen' te lokken. Dat lukte niet echt.

Ik ging verzitten om het optreden wat beter te kunnen aanschouwen. Wat ik verder zag interesseerde me veel meer. Het echtpaar Van Vliet zat er ook, omringd door vrienden?, familie? en kennissen? In ieder geval 'opvulgenodigden.'

Ik geloof niet dat iedereen gefêteerd werd, maar ze zaten wel als vliegen op de strooppot.
Na een uur was ik wel klaar met de zangeres. Alle liedjes klonken hetzelfde. Ze had mij ook iets te veel keelpufjes nodig. Het terras werd leger en leger.
Wij bestelden een portie bitterballen. Na vijftien minuten was er nog niets.
Ik riep een ober. Die verontschuldigde zich, maar geen ballen. Wel gingen er schalen vol bittergarnituur rond langs de tafels van Van Vliet & Friends.

Hoewel ik ergens gelezen heb dat haar zoon de scepter zwaait, kreeg ik deze middag toch een ander beeld. Mama Jeanine was behoorlijk ondernemend bezig. Maar voor wie?
De goedbedoelde, maar chaotische bediening?

Toen ook wij aanstalten maakten om op te stappen kwamen er excuses en werd ons een drankje aangeboden. Dat dan weer wel.

Deze week las ik tot mijn grote vreugde dat Chalet Suisse weer opengaat.
Kopers: echtpaar Van Vliet
Ik hoop van harte dat zij de oude Chalet Suisseformule weer oppakken. Niet zoals de vorige eigenaar: Lege borden en Lege borden 2

Google bracht nog meer aan het licht over de ondernemende Jeanine van Vliet. Ze zat in het KRO-programma De Reünie.
Wie dit (nog) heeft gezien: schuifje naar het einde toe.
Kijk en wees perplex.
Alles is goud wat er blinkt in huize Van Vliet. Huizen in Dubai, Nederland, Zwitserland (inclusief privé gondel) en op Mallorca.
Ondernemen in de breedste zin van het woord zit Jeanine van Vliet in het bloed. Daar kan ik haar alleen maar om bewonderen.

Ook la Vilette (voormalig sterrenrestaurant) heeft een nieuwe eigenaar. Manlief kwam met het nieuws dat de eigenaar van La Stanza het gaat proberen, zij het met een minder pretentieuze keuken. We zullen het zeker gaan proberen.

Mensen die in deze krappe tijden hun nek durven uit te steken wens ik het allerbeste toe.

6 opmerkingen:

Angelien zei

Ha Ellen,
De betreffende uitzending van de Reunie heb ik destijds gezien. Eerlijk gezegd vond ik daarin Jeanine van Vliet niet, laten we zeggen 'prettig', overkomen. Mijns inziens nogal een hoop 'poeha'. Heb je op de betreffende site ook de reactie gelezen van 'Sheikh Mohammed'?
vriendelijke groet,
Angelien

Ellen ten Bruggencate zei

@Angelien, ik begrijp je gevoel wel. Zelf heb ik het op mijn pc teruggezien - alleen het Jeaninefragment. Moest er ontzettend om lachen.

Ik heb totaal geen (persoonlijke) mening over deze mevrouw. Ik zie alleen dat ze een ondernemend type is en daar houd ik als Rotterdamse wel van.

Bert zei

Ik heb me slap gelachen .... die scene met dochter en hondje in de 'VIP gondel' .... hoe verzin je het .... 'Katie and Peter' (als je dat wat zegt) zijn er niets bij!

Rosalia zei

De insiders weten wel beter hoe het ervoor staat met het vermeende geld van deze dame, nix nakkes, nada. Poeha, Poeha en nog eens Poeha, en nepblingbling
Er staan nog wat rekeningen open.
Basje rijdt nu in een opel astra

luverrrrr zei

de zwarte mercedes 320 4matic met buitenlands kenteken staat tegenwoordig op de beneden oostzeedijk. het huis staat al jaren op naam van de zoon van Jeanine van Vliet, dus Langstraat. Slim he... t schijnt dat zoon Langstraat daar helemaal niet woont. Belastingtrucje?

Servicekosten achterstand loopt daar ook aardig op
tis mooi wonen aan de emiiahof (ALS JE HET KAN BETALEN)....
luv uuuuuuuuuuuu bye.

B zei

Jeanine is een zelfzuchtige vrouw die alleen aan zichzelf denkt alle geld van bas van vliet zal nu wel op zijn en dan gaat ze waarschijnlijk iemand van Schmidt even leegzuigen!

Ik heb voor der gewerkt en niet betaald gekregen daarop weggegaan en hoor nu dat dubai ook kapot gaat. Ja als je een PO van 60+ zaken laat doen en een oud baja beach club medewerker je bedrijfsleider maakt en daarna deruit flikkert en daarna toch weer aanneemt omdat tie alleen gezellig is......... Geen goede mentaliteit zeg ik..

Ken heel veel mensen die hetzelfde als mij denken hoor vooral mijn ex collegas die nog geld krijgen van deze heks

Ze zuipt meer dan ze verkoopt geloof me...