22 augustus, 2009

Mexflu - vervolg

*************************************
Onze (inval)huisarts bleef hardnekkig volhouden dat hij handelde zoals de G.G.&G.D. hem adviseerde. Althans dat vertelden zijn twee assistenten ons.

Echter, als u goed heeft meegelezen weet u wat de G.G.&G.D. mij gezegd heeft. Het ging over een receptje Tamiflu voor iemand die in de risicogroep valt - mijn echtgenoot.

In een van mijn laatste mails aan de dokter heb ik hem aangesproken op zijn verantwoordelijkheid als behandelend arts. De G.G.&G.D. geeft advies, maar legt hem niets op. Hij doet anders voorkomen.

Ook heb ik hem gevraagd of hij wel wist wat CLL was. Dat klinkt cynisch, maar het is zo dat veel medici onbekend zijn met deze leukemievariant.

Hoeveel meer kun je in de risicogroep vallen. Wij kregen nota bene op onze reizen altijd kuurtjes antibiotica mee van onze (overleden) huisarts.
We komen beiden uit artsengezinnen, en zijn niet achterlijk. Die kuurtjes hebben we nooit hoeven gebruiken (even afkloppen).

Deze week stond er ineens een ingesproken bericht op de voicemail van P. Een stotterende huisarts die toch Tamiflu voorschrijft. "Want ja, in uw geval............"

Tot vier keer toe herhaalde hij dat de assistente naar behoren had gehandeld.

Dat is ons probleem niet. Wij zijn afhankelijk van de beslissing die de dokter neemt.

Voor onze vakantie in oktober zullen wij een beroep doen op de Tamiflu. Tenzij de vaccinaties dan al gegeven zijn.

Het is wennen aan een nieuwe (onzekere) huisarts. Wij missen de oude, die altijd op zekerheid handelde.

Ook in deze is het een kwestie van wederzijds vertrouwen. Daar zijn geen pilletjes voor.

Geen opmerkingen: