19 oktober, 2009

D-Day

*********************
Terwijl deze dagen alle aandacht naar de DSB gaat, was het vandaag D-Day voor ABN Amro. De deadline zou om middernacht verlopen.

Neelie Kroes had het aldus gesteld: is er geen koper, dan gaat de fusie tussen AAB en Fortis niet door. (Vorige blog over dit onderwerp.) Welke (rampzalige) gevolgen dat zou hebben lijkt men nu even vergeten te zijn.

Mind you, we vallen van de ene crisis in de andere, maar laten we zaken wel even in proportie blijven zien. ABN Amro of DSB.

Wij hebben vandaag om beurten wacht gehouden bij dit machientje. FD kon zo aangeklikt worden. De minuten tikten langzaam weg.

Toen kwam er een e-mail van een collega en even later de officiële mededeling: uitstel van vierentwintig uur.

BRUSSEL (ANP) - EU-commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) geeft ABN Fortis 24 uur uitstel voor de verkoop van dochterbedrijf HBU, dertien regiokantoren en enkele zakelijke activiteiten aan een grote internationale bank. EU-commissaris Neelie Kroes (Concurrentie) heeft dat maandagavond bekendgemaakt ,,in het licht van bemoedigende ontwikkelingen.''
De verkoop is een keiharde voorwaarde voor Kroes om goedkeuring te verlenen aan de geplande fusie van ABN Amro en Fortis Bank Nederland. De banken zouden anders samen te veel marktaandeel krijgen op de markt voor kleinzakelijke kredieten, vindt de EU-commissaris.
Kroes heeft haar besluit al meermalen uitgesteld en maakt duidelijk dat het nu de allerlaatste keer was: ,,Een nieuw uitstel wordt alleen gegeven om de verkoopovereenkomst met de koper te finaliseren.''
Na de toestemming van Kroes kunnen ABN Amro en Fortis daadwerkelijk fuseren. Het samenvoegen van de bankconcerns heeft tot gevolg dat er vier- tot vijfduizend voltijdsbanen worden geschrapt. ABN Fortis-topman Zalm meldde eerder te verwachten hiermee 1 tot 1,3 miljard euro aan kosten te besparen
De Hollandsche Bank-Unie (HBU) is een 95 jaar oude bank, met een monumentaal hoofdkantoor in Rotterdam.
bron

Drie maal is scheepsrecht, zal de voormalig minister van Verkeer en Waterstaat hebben gedacht.

Geen opmerkingen: