09 oktober, 2009

En vacance


Gisteren na werktijd zijn we vertrokken. Onze eerste stop op weg naar Normandië was, zoals altijd, hotel Messeyne in hartje Kortrijk. Het comfortabele hotel/restaurant (voor een schappelijke prijs) op zo'n twee uur rijden van Rotterdam zorgt telkens weer voor een relaxte start van onze vakantie.

Eerder deze week plaatste ik een informatieve blog over websites met chambres d'hôtes. Het is voor ons de eerste keer, geef ik eerlijk toe. Laat het nou ook nog eens goed uitpakken.

Le clos du Vivier in Valmont (zo'n 12 km van Fécamp) is een absolute topper. Onze hosts Dominique en Francois zijn bijzonder gastvrij en bieden meer dan wij hadden verwacht.
Er zijn twee "gewone" gastenkamers en une Espace Famille. Die hebben wij "gekregen" voor de prijs van een gewone kamer (€110,-).
Nee, niet echt goedkoop voor een B&B. Maar het is dan ook net iets meer dan dat.

Wij hebben zo'n zestig vierkante meter (twee ruime dubbele slaapkamers, grote badkamer en aparte wc) tot onze beschikking in een oase van groen, bloemen en rust. Dominique heeft alle kamers prachtig ingericht met lichte, kleurrijke disigns, goede bedden, comfortabele badkamers en strak antiek. Smaakvol dus! Zeer smaakvol. FOTO'S EERSTE DAG
*****
Als compensatie kun je in Valmont goed(koop) eten. Vanavond waren wij samen €73,- kwijt voor het volgende:
Een biertje - twee menu's à €24,- - een half flesje Muscadet sur Lie - een half flesje Côte du Rhône en een halve liter Vittel.
-----
Mijn overheerlijke menu bestond (eenvoudig gezegd) uit:
Terrine de lapin
Sorbet de pommes (met of zonder pommeau)
Escalope de veau
Fromage & salade
Café Liegeois

Het digestive dronken we "thuis". Beneden hebben de gasten een eigen supergezellige zitkamer met open haard. Zij kunnen zichzelf letterlijk en figuurlijk bedruipen.
Twee huizen onder één groot rieten dak: het geeft beide partijen een groot gevoel van privacy.

Ik verwacht morgen een heerlijk ontbijt met kakelverse eitjes, gezien de scharrelende kippen op dit landgoed.
De woonkeuken (voor de gasten) ademt warmte en gastvrijheid uit. Ook hier die allesbehalve goedkope smaak. Het botanische servies maakt al hongerig.
-----
De gasten worden na negen uur voor het ontbijt verwacht en uitslapen tot elf uur is gepermitteerd. Geen vaste tijden.
P. kan - zoals hij gewend is - vroeg zijn krantje gaan lezen en een kopje koffie drinken.
*****
Heb je 's avonds geen zin om uit eten te gaan, dan kun je de koelkast vullen met eigen boodschapjes.

Kortom, dit is een buitengewoon verrassende start van onze vakantie.

Geen opmerkingen: