16 oktober, 2009

Devon

Lakeview Manor in Dunkeswell (Devon) ligt op een prachtige locatie in de bossen aan een meer.

Wat betreft de kamers: hoog tijd voor een grondige opknapbeurt. Het restaurant en de oergezellige bar – met de lage plafonds, gedragen door houten balken - zijn ogenschijnlijk onlangs aangepakt.
Maar de kamers…..brr, overal vaste vloerbedekking, dus ook in de badkamer/wc. De prijs was er dan ook naar: 59,- Br. Sterling.

Eerlijk is eerlijk, we hebben heerlijk geslapen en het ontbijt was uitmuntend. Ook de bediening was opgewekt en zeer hulpvaardig. Dus durf ik dit hotel rustig aan te bevelen.

Omdat het nog te vroeg was om naar onze cottage te gaan en we met typisch Engels weer te kampen hadden, drizzling and foggy, besloten wij een huis van de National Trust te bezoeken. We zijn niet voor niets lid.

Het werd Killerton nabij Broadclyst, even ten noorden van Exeter: zie ook mijn Devon today.

Daarna was het tijd om naar onze cottage te gaan. Littlecourt Cottages in Sidmouth: het was ooit een enorm hotel op loopafstand van de Atlantische Oceaan. Selwyn Kussman pakte de verbouwing groots aan en maakte er luxe selfcatering cottages van.

Wanneer u de site aanklikt om naar beschikbaarheid te zoeken zult u zien dat het moeilijk is te boeken. Zeker op korte termijn.

Toen we, tijdens het Hemelvaartweekend, in Sidmouth waren ontmoetten wij Selwyn en zijn partner Geoff heel toevallig in een restaurant. We raakten aan de praat. “Kom eens kijken,” vroeg Selwyn.

Dat deden we de volgende dag. We waren direct verkocht en planden onze vakantie in een periode dat deze cottage nog vrij was.

We hebben gisteren en vanochtend veel regen gehad maar tien kilometer verder, hier aan de kust in Sidmouth, is het continue prachtig weer geweest.

De letters beginnen voor mijn ogen te dansen, dankzij de heerlijke oversized Manhatten, die P. voor mij heeft gemaakt.

Vrijdagavond = Pubnight

Geen opmerkingen: