14 oktober, 2009

Target Cherbourg

Wij moesten vanmorgen helaas afscheid nemen van Castel Provence en haar allerliefste eigenares Josette. Zij krijgt vandaag nieuwe gasten en wij moeten morgen met de boot over naar Poole.

Aan het ontbijt (Josette zat bij ons aan) vertelde zij nog een prachtige anekdote naar aanleiding van onze verontwaardiging over de onbeschoftheid van sommige Normandiërs (in dit deel weliswaar).

In één van de nabijgelegen dorpen hingen de bewoners vlak voor 6 juni (dat ieder jaar met veel ceremonie wordt herdacht) een groot spandoek over de weg. "Wij danken de geallieerden die ons dorp hebben verwoest."
Dit jaar werd het spandoek verboden.

Wij reden langs Pointe du Hoc, Utah Beach en tal van panoramieke kustplaatsjes naar Cherbourg. Wie The Longest Day heeft gezien herinnert zich misschien het zware artilleriegevecht om één van de essentieelste bruggen van deze getroffen stad.

We logeren in La Regence, een uitstekend hotel aan de jachthaven, zo'n vijf minuten van de ferry. Het restaurant van dit deels gerenoveerde hotel ziet er veelbelovend uit. VANDAAG

Morgenochtend voor dag en dauw op. De boot vertrekt om negen uur.

Geen opmerkingen: