11 oktober, 2009

Pluie

François heeft inderdaad de juiste haan geschoten. Vanmorgen bleef het stil. Dat is echter van korte duur want het schijnt dat er nu en famille (Le Coq) wordt uitgemaakt wie het volgende haantje de voorste wordt. Die mag dan binnenkort zijn keel gaan op(en)zetten.
Maar dan zijn wij weg.

Dominique vertelde tijdens ons ontbijt in geuren en kleuren dat alle hanen min één voor de winter eraan gaan. Anders eten ze elkaar op, zo vertelde ze. Het croissantje smaakte mij ineens niet meer zo.

Het was deze DERDE DAG een druildag (dat geldt ook voor de internetverbinding - dit stukje schrijven kost me drie uur en een foto uploaden lukt me niet).
We hielden het droog tot na Etretat. Daarna was het toeren niet zo leuk meer. De Haute Normandie vinden wij sowieso minder mooi dan de Calvados, laat staan met regen en een vuilgrijze horizon.

Vanavond hebben we in Fécamp gegeten. Er zijn een aantal leuke brasseries aan de haven, hoewel het er in dit jaargetijde allemaal wat verlaten en mistroostig uitziet.

We namen ieder een menu van €18,50: vissoep – moules Normandie et frites – dessert. De mosselen waren klein, maar heerlijk bereid in een romig, gekruid wijnsoepje (zonder groenten).

Morgen is het adieu Valmont. We zullen dit heerlijke logeeradres zeker missen, maar tegelijkertijd kijk ik vol spanning uit naar wat Ver-sur-mer ons gaat brengen.

Geen opmerkingen: